Vi over 60

løst og fast om og til personer 60+

Økonomi


Folkepension

Jeg er nu ved at nærme mig den dato, hvor jeg vil være berettiget til folkepension. Jeg har igennem tiden fulgt alle de råd, der er kommet fra det offentlige - pensionen er ikke høj, så spar selv op - jeg har været omfattet af de ordninger, som de faglige organisationer har fået gennemført - arbejdsgiver indbetalinger til pension - og jeg har også været tjenestemand, hvorfor jeg også får pension fra Økonomiministeriet.
Da der var omkring 3 mdr. til min fødselsdag, så fik jeg brev fra nogen - f.eks ATP og Økonoministeriet, andre fik jeg ingen besked fra.
Måske var jeg lidt naiv, men jeg ved jo, hvilke oplysninger det offentlige kan finde, når bare de har et cpr.nr, så derfor troede jeg, at min fødselsdag ihvertfald ikke ville komme bag på alle dem, der snart skulle udbetale min pension.
Det gjorde det måske heller ikke, men jeg skulle ihvertfald selv være aktiv omkring udbetalingen fra nogen af de ordninger jeg havde.
ATP og Tjenestemandspension kommer af sig selv, udbetalingen af den arbejdsgiver indbetalte pension, skulle jeg ansøge om, ligesom min folkepension.
Til min overraskelse, så er det kun folkepensionen, der vil blive omfattet af mit hovedkort, resten skal jeg betale B-skat af - på ægte jysk, så er det bare træls.....
Har ligeledes lavet en kapitalpension i banken - ændrede siden navn til aldersopsparing - den er bundet indtil man er 65 år, men alligevel skal den opsiges.
Nogen underlige regler, og hvis manikke lige er klar over det, så kan man nemt stå i en situation, hvor der ikke kommer penge til udbetaling.

En anden ting der er lidt underlig er, at ALLE offentlige indstandser kan hente dit skattekort, således at ingen i dag, behøver at sende det, og altid kan være sikker på, at der bliver trukket det i skat, der skal trækkes.....
På nogen af de sider, hvor jeg var inde og søge om div. stod der, at det kunne forventes, at oplysningerne fra Skat ikke var tilgængelige, hvorfor jeg kunne regne med, at der i første udbetaling ville blive trukket 55% i Skat!!!!!
Så er det at man bliver helt træt i hovedet..... laugh