Vi over 60

løst og fast om og til personer 60+

Aktiviteter


opstart på nyt dansehold

Som tidligere skrevet, så havde jeg svært ved, at få øvet alle nye danse hjemme. Jeg er så startet i Odense - hver tirsdag, på 2 hold, hvor jeg kender de fleste dansere, men ikke ret mange af dansene.
Det er en OK køretur, tager ca 1 time og 20 minutter -uden pause - og det bliver jo bedre og bedre efterhånden som det bliver lysere og lysere om aftenen, når jeg skal hjem.
Vejret bliver også bedre og bedre - sidst kørte jeg hjem i regn, sne og hagl og temperaturen svingede fra 4 grader til 0 grader, det var lidt spændende.....


Dans

Siden sidst har jeg været til utallige danse events, det er stadig sjovt, selvom meget af det er på grund af det sociale samvær.
Jeg har desværre måtte opgive at have et danse hold om tirsdagen - mit Newline-hold - der var ikke mange dansere på holdet, og lige pludselig blev der for meget fravær, hvorfor jeg besluttede, at stoppe holdet.
Jeg har i mellemtiden fundet ud af, at jeg ikke kan nøjes med at danse en gang om ugen, hvorfor jeg skal finde et andet sted, at danse.
Der er et godt sted i Odense - 2 timers kørsel, og et sted ca 1 times kørsel herfra, så nu overvejer jeg, hvor det bedste sted vil være.
Uanset hvilket sted jeg vælger, så vil det være langt at køre om vinteren, når der er sne og is på vejen.


Charlottenlund Fort Camping

Skulle til Nonfirmation i København, og da jeg har fået campingvogn, valgte jeg, at tage den med til storbyen.
Jeg havde hjemmefra bestil plads på Charlottenlund Fort Camping, for pladsen ligger dejlig tæt på alle dem jeg kender i København.
Pladsen er ikke ret stor, ca 50 pladser, men med masser af plads imellem vognene og med plads til telte. 
Pladsen er lagt på det gamle Charlottenlund Fort, som blevopført i årene 1883-86 som et kystbatteri, i årene 1910-12 blev det ombygget til et kystfort, som sammen med Flakfortet og Middelgrunden skulle beskytte København fra søsiden.
Fortet var befæstet med 10 store kanoner, spm står den dag i dag, og det var en yndet legeplads for børn på campingpladsen.
Alt fra dengang står endnu, kassematterne er lavet om til tømning af toiletter  fra mobilehomes og campingvogne. 
Der hvor krudt og kugler belv opbevaret, er der i dag køkken, toiletter, baderum og vaskerum med vaskemaskiner.
Går man over volden omkring kanonerne, så er der ca 50 mtr. til stranden
Alt i alt en plads der er værd at besøge, både for historie interesserede og ikke historie interesserede.

 


Ferie - ha´ papirerne i orden

Når I tager afsted på ferie, er der visse ting, der er vigtige.:

Pas - husk at checke, hvor mange måneder dit pas er gyldigt efter din hjemrejse dato - min 6 mdr. Husk pas til alle også børn og der gælder samme gyldighed. 
Rejseforsikring - lav en rejse forsikring, så du er sikker på, at kunne komme hjem fra div. feriesteder. Det blå sygesikringskort har kun samme gyldighed som indbyggerne i det land du rejser til. Mit forsikringsselskab har en inddbygget rejseforsikring - check om dette også er gældende for dit forsikringsselskab, før du tegner en dyr rejseforsikring i et andet selskab.
Vaccinationskort - check om du skal have vaccinationer inden du rejser - dette gælder ikke i Eorupa - er du i tvivl, kan du spørge din læge eller gå på vaccination.dk
Visum - skal du have visum, så skal huske at sørge for det i god tid, i sommer perioden kan der være lang ventetid.
Flybilletter - check op på dine billetter - der kan ske ændringer i tider og andet i sidste øjeblik. Står du først i lufthavnen med forkerte billetter til aflyst/ændret fly, så kan det blive meget svært at komme afsted, uden at skulle betale ekstra.
Penge - er altid vigtigt :-) husk ikke at lægge dine koder sammen med div. kort. Jeg har gjort det til en regel, at have kort og rede penge med. Pengene fordeler jeg i kuverter, som jeg så lægger forskellige steder i bil, kuffert eller campingvogn. Kort har jeg i min pung. Skulle jeg være så uheldig, at få stjålet penge, har jeg et kort, skulle jeg få stjålet kort, har jeg penge. VIGTIGT - husk at lave spærreservice på dine kreditkort, så det ikke misbruges af for mange, før du opdager det.


Ferietid

Så nærmer ferien sig... det kan betyde ferie i Danmark eller udlandsrejser - camping- eller hotelferie... Uanset hvilken form for ferie du holder, så er der forskellige ting, du/I skal huske.
SkalI uden for Danmarks, Færøerne og Grønlands grænser, så skal I huske de blå sygesikringskort, og der gælder de samme regler for os, som gælder for indbyggerne i de lande I rejser til.
Da der kan være forskellige regler i de forskellige lande, så er det en god ide at checke op på div. regler inden i rejser.

Dette kan ske på http://huskdetblaa.dkCamping

24. maj 2016

Jeg har købt en camping vogn. Jeg var så heldig at være omfattet af Skattenedslag for Seniorer, hvorved jeg fik lidt over 60.000,00 kroner tilbage i skat. Dem brugte jeg med det samme til at købe en campingvogn for.
Da jeg kun har en lille bil, blev det til en Opus 295 som vejer ca 850 og det kan min bil trække.
Da camping vognen og bilen tilsammen ikke vejer mere end 3.500 kg, så behøver jeg ikke et B-E kørekort.
Se i øvrigt Lidt jura, for kørekort regler ved kørsel med campingvogn og på
  http://www.fdm.dk

 

Line-dance

Jeg har igennem de sidste 10 år danset Line-dance og det er nok den sjoveste form for motion man kan deltage i. Det kræver ikke noget bestemt tøj, ikke nogen bestemte sko, og du behøver ikke en partner, da du vil være ``partner´´ med alle de andre dansere. Det eneste det faktisk kræver er, at du kan tælle til 8 evt. kun 4, idet dansen og rytmen er den samme som i musikken. Så er der selvfølgelig hurtigere numre og langsommere numre.
Jeg er også blevet instruktør og underviser på 2 hold. Et hold, hvor der udelukkende danses til country-musik og et hold, hvor der danses til alt muligt andet musik - Jane´s Newliner  http://www.linedancetoender.dk
Det er en motionsform, der er specielt god til personer der har svært ved at huske, idet det er gentagelser efter gentagelser, og så er sektionerne i dansen delt op i 8 counts.
Der går nogen tid med, at finde danse og musik, det skal jo helst være noget alle kan lide. I forbindelsemed mit Line-dance er jeg på forskellige rejser, bl.a England en 3-4 gange om året, Scotland, Tyrkiet, Sverige og forskellige steder i Danmark.
Denne week-end skal jeg til Løgumkloster, og det bliver vildt sjovt. 


Henvendelse til Aller-Koncernen

I forbindelse med, at jeg nærmer mig min 65-års fødselsdag, harjeg fundet ud af, at der ikke findes ret mange blade/magasiner der henvender sig til min målgruppe 60+
Faktisk har jeg opdaget, at der ikke rigtig er noget, der henvender sig til personer 50+ jeg har undersøgt det og målgruppen omfatter ca 500.000 personer. Så jeg tænkte, at det kunne være en god ide, med et blad eller magasin, der var rettet specifikt mod målgruppen og omhandler både mænd og kvinder.
Et blad, hvor vi kan se forslag til tøj, make-up, sko, motionsformer og alt muligt andet, som er interessant for gruppen, hvoraf mange i slut 50´erne, skal til at forberede sig på, om de skal på efterløn, stoppe med at arbejde, blive pensionister, fortsætte med at arbejde, eller som er syge af arbejdet og derfor skal forholde sig til de regler og paragraffer, der findes i det offentlige system.
Det bliver spændende at se, om der kommer response.